IGTM Costa Brava Golf dinner_1.Enrico Giorgetta

L’oferta de golf de la Costa Brava es promociona en la principal fira professional de golf internacional, la IGTM

20 d’octubre de 2022

L’oferta de golf de la Costa Brava es promociona en la 25a edició de la fira més important del golf a escala mundial, la IGTM, que té lloc a Roma (Itàlia) des l’espai promocional de Catalunya i a través d’una presentació específica, Costa Brava Golf Dinner, adreçada a una cinquantena d’operadors turístics i periodistes internacionals.

L’ocupació dels camps de golf de la Costa Brava ja supera en el 5,7 % la de 2019 i retorna a xifres d’abans de la pandèmia. En els primers sis mesos de 2022, s’han registrat 132.048 sortides de golf als vuit camps de la demarcació de Girona.

Del 17 al 20 d’octubre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, mitjançant el Club de Màrqueting de Golf Costa Brava i diverses empreses del sector de les comarques gironines, participa des de l’estand de Catalunya en la fira sectorial International Golf Travel Market (IGTM), que té lloc a la capital italiana de Roma.

La IGTM, la fira professional més important del sector del golf a escala mundial, arriba a la 25a edició amb la presencialitat totalment restablerta després de la pandèmia, i reuneix 1.600 professionals del sector provinents d’una seixantena de països.

En el decurs de quatre dies es porten a terme jornades de treball entre professionals del sector per crear noves oportunitats de negoci i estar al corrent de les tendències predominants. Així, des de l’estand promocional, els representants del Patronat de Turisme tenen programades quaranta-una entrevistes amb operadors turístics de països com el Regne Unit, Alemanya, França i els països nòrdics.

Ahir, dimecres 19 d’octubre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, des de fa vuit edicions en el marc de la IGTM, va organitzar l’esdeveniment Costa Brava Golf Dinner, que consisteix en una presentació i un àpat gastronòmic adreçats a una cinquantena d’operadors turístics i periodistes internacionals especialitzats en golf. Alhora hi van participar representants gironins d’empreses com ara PGA Catalunya Golf & Wellness, Hotel Peralada & Wine Spa Golf, Golf de Pals & La Costa Beach & Golf Resort, Park Hotel San Jorge, Brava Hoteles i Hotel Terraverda de l’Empordà Golf, amb la finalitat d’establir relacions comercials amb els operadors.

L’àpat el van elaborar els cuiners Lluís Fernández, del restaurant Els Pescadors, de Llançà; Gregory Abella, del restaurant Falconera, de Roses, i Pep Piernau, del restaurant Amiel & Molins, de Pont de Molins, membres del col·lectiu Cuina del Vent. Així mateix, el menú va ser maridat amb vins de la Ruta del Vi DO Empordà i per l’empresa Cocktail Time.

Prèviament a la IGTM de Roma, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va tornar a col·laborar en el torneig de golf Coupe des Présidents, organitzat per l’associació Golfy a París, en què van participar un centenar d’alts càrrecs d’empreses del país. El torneig va tenir lloc el 15 d’octubre al club de golf d’Ableiges i incloïa una presentació de la destinació Golf Costa Brava dirigida als jugadors i participants de la competició. En l’acció també van ser presents representants d’empreses del sector gironines com PGA Catalunya Golf & Wellness, Hotel Peralada & Wine Spa Golf i Golf de Pals & La Costa Beach & Golf Resort.

Amb aquesta col·laboració, el Club de Màrqueting de Golf Costa Brava persegueix donar a conèixer tota l’oferta de golf de la destinació Costa Brava i crear connexions entre els empresaris de la zona i els clients potencials del mercat.

Creix el 5,7 % l’ocupació dels camps de golf de la Costa Brava

La Costa Brava, una de les principals destinacions de golf de l’Estat espanyol, ha presentat els resultats dels sis primers mesos d’activitat de 2022 un cop ha superat els efectes produïts pels dos darrers anys de pandèmia. L’estudi, realitzat per l’Associació de Camps de Golf de la Costa Brava, comptabilitza 132.048 sortides de golf de gener a juny de 2022 respecte a les 124.933 sortides  comptabilitzades el 2019, dada que posa de manifest que han quedat enrere els dèficits d’ocupació de 2020 i 2021, i que en sis mesos d’activitat l’ocupació se situa un 5,7 % per sobre de l’any 2019.

Durant la pandèmia, entre els anys 2020 i 2021, tot i que el nombre de sortides de jugadors visitants a la destinació va baixar, va créixer considerablement el nombre de sortides de jugadors associats i abonats. El 2022 la distribució per tipologia de jugadors s’ha normalitzat, si bé se situa en el 35 % sobre el total, valor que representa un 30 % més respecte al període de pandèmia. Per a la destinació, el segment de mercat del sud de França és considerat client de proximitat i alhora el motor principal de l’economia turística de la zona.

Actualment, l’Associació de Camps de Golf de la Costa Brava té a l’horitzó presentar la candidatura PGA Catalunya per acollir la Ryder Cup de 2031, convençuda de l’impacte beneficiós que pot tenir per a la Costa Brava i el conjunt del país el major esdeveniment golfístic i un dels principals esdeveniments esportius d’àmbit mundial.

El golf és una activitat turística estratègica en la qual els agents privats i públics del sector estan compromesos perquè contribueix a desestacionalitzar la temporada i aporta diversitat i qualitat a l’oferta de la destinació. Cal remarcar també que el golf és considerat un esport segur, saludable i que pot practicar-se durant tota la vida.

NEWSLETTER