L’oferta específica de productes, activitats i serveis d’alta gamma i exclusius de la Costa Brava es promociona al Canadà i als Estats Units

Nova York, 9 de maig de 2018

Cent seixanta professionals de les agències especialitzades en viatges de luxe del Canadà i els Estats Units assisteixen al cicle de presentacions i trobades comercials organitzades pel Club Unique Premium del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per promocionar l’oferta específica de productes, activitats i serveis d’alta gamma i exclusius de la demarcació de Girona.

D’acord amb el Pla d’Accions 2018 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, del 8 a l’11 de maig, l’entitat organitza un cicle de presentacions i trobades comercials, impulsat pel Club Unique Premium de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, dirigit a cent seixanta professionals de les agències especialitzades en viatges de luxe de les ciutats de Toronto, al Canadà, i Nova York, Chicago i Los Angeles, als Estats Units. L’objectiu principal de l’acció persegueix promocionar l’oferta específica de productes, activitats i serveis d’alta gamma i exclusius de les comarques gironines. El Club Unique Premium, creat a finals de l’any 2015, representa una trentena d’empreses dedicades a proporcionar activitats i serveis d’alta gamma i exclusius de les comarques gironines.

En general, la indústria del consum de luxe no solament és la més rendible, sinó que també és una indústria que en períodes de crisi ha mostrat ser resilient enfront de les adversitats econòmiques globals. I, en especial, el mercat nord-americà figura com l’estrella del segment, és un dels principals consumidors de luxe i representa un sector actualment en desenvolupament que té un gran poder adquisitiu.

Segons publica l’ASTA (American Society of Travel Agents), existeixen actualment 13,6 milions de milionaris als Estats Units. El turista nord-americà de luxe es dirigeix a diversos indrets, des de les destinacions que són eternament favorites com Itàlia, Espanya o Japó, fins a indrets que van creant tendència.

Concretament, l’acció promocional va iniciar-se dilluns passat, 7 de maig, a la capital canadenca, Toronto, en la qual es va fer una presentació de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona davant d’una quarantena de representants d’agències especialitzades com ara Carlson Wagonlight Travel, New Wave Travel, Travel Edge, Travel Trust International, Uniglobe Enterprise Travel i YYZ Travel Group. Els agents de viatges canadencs es van mostrar interessats per productes culturals com ara el triangle dalinià, els circuits per pobles medievals de l’Empordà o el barri vell de Girona.

L’endemà, dimarts 8 de maig, a Nova York, va tenir lloc la segona presentació de la destinació davant cinquanta agents de viatges com ara Valerie Wilson, Frosch i Travel Network, entre altres. L’acte va comptar amb la participació de tres empreses que operen a la demarcació de Girona i que treballen amb el mercat nord-americà específicament. D’aquesta trobada professional ressalta l’interès que els agents assistent manifestaven per conèixer els principals punts atractius de la destinació, l’oferta d’allotjament i els circuits culturals temàtics.

Avui a Chicago, a les sis de la tarda, hora local, tindrà lloc la tercera de les presentacions promocionals i la penúltima trobada comercial entre representants d’empreses turístiques gironines i trenta-cinc agents de viatges d’empreses operadores de viatges, entre les quals hi haurà Jet Set World Travel, Q Cruise + Travel i Direct Travel, entre d’altres.

I, finalment, demà dijous, a la ciutat de Los Angeles, es clourà l’acció promocional amb l’organització d’una presentació dirigida a una quarantena de professionals de la costa oest dels Estats Units. A la trobada assistiran representants d’agències especialitzades com Protravel International de Beverly Hills, En Route Travel, Montrose Travel, Montecito Village Travel i Let’s Travel.

L’acció promocional i comercial, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va comptar amb l’assistència de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme i alcalde de Lloret de Mar. També hi van participar diverses empreses membres del Club Unique Premium: Corredor Mató, Hotel Camiral de PGA Catalunya Resort, Hotel Ciutat de Girona, Apartaments Plaça del Vi i Madrid & Beyond.

Quant a l’acció promocional, el president, Pere Vila, ha manifestat que «actualment el consumidor de turisme de luxe tendeix a col·leccionar experiències a cadascun dels seus viatges. l el top 1 % de turistes de luxe americans desitgen gastar més diners en experiències que en béns, i, entre les seves seleccions principals, en destaca el valor que atorguen a consumir viatges experiencials». Vila afegeix que «en aquest sentit, l’oferta d’activitats de productes, serveis i activitats de la Costa Brava té molt a oferir al turista nord-americà, amb propostes com àpats en restaurants amb estrella Michelin, excursions en veler per la Costa Brava, activitats d’enoturisme i un ampli ventall d’allotjaments en establiments amb encant, amb el màxim confort i serveis».

Dades del mercat emissor nord-americà

Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya de novembre de 2017, Catalunya va acollir 864.100 turistes nord-americans, un 4,8 % del total, que van generar una despesa de 1.593,4 milions d’euros. Aquests turistes tenen una gran capacitat de despesa, fet que els distingeix d’altres turistes internacionals, i la seva despesa mitjana diària és de 274 euros.

Quant al perfil del turista nord-americà, sol viatjar a Catalunya sol (33 %), en parella (30,9 %), amb amics (14,5 %), en família amb fills (9,1 %) i en família sense fills (8,4 %), majoritàriament. Aquests turistes s’allotgen en hotels o establiments similars, en un 75,6 %, o es decanten pel lloguer d’habitatges, en un 10,2 %.

Entre les activitats preferides que realitzen a Catalunya destaquen: les visites turístiques (88,1 %), les compres (81 %), les visites a indrets històrics (60,7 %), les visites a galeries d’art i museus (58,1 %), les visites a pobles i entorns rurals (57,2 %), i menjar en bons restaurants (45,3 %).

NEWSLETTER