0

L’oferta específica de productes, activitats i serveis de gamma alta i exclusius de la Costa Brava es promociona a San Francisco, Dallas i Atlanta

Girona, 16 de maig de 2019

Cent dotze professionals de les agències especialitzades en viatges de luxe dels Estats Units assisteixen al cicle de presentacions i trobades comercials organitzades pel Club de Màrqueting Unique Premium del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per promocionar l’oferta específica de productes, activitats i serveis de gamma alta i exclusius de la demarcació de Girona.

D’acord amb el Pla d’Accions 2019 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, els dies 14, 15 i 16 de maig, l’entitat organitza un cicle de tres presentacions i trobades comercials, impulsat pel Club de Màrqueting Unique Premium de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, dirigit a cent dotze professionals de les agències especialitzades en viatges de luxe de les ciutats nord-americanes de San Francisco, Dallas i Atlanta. L’objectiu principal de l’acció persegueix promocionar l’oferta específica de productes, activitats i serveis de gamma alta i exclusius de les comarques gironines entre els programadors i directius d’agències de viatges majoristes i minoristes de luxe nord-americanes. En aquesta ocasió participen també en l’acció quatre empreses que operen a la demarcació de Girona com són Corredor Mató, PGA Catalunya Resort, Santa Marta Hotel & Spa i Sallés Hotels, a més de Barcelona Premium i Catalunya Premium.

Concretament, l’acció promocional va començar dimarts, 14 de maig, a San Francisco, amb una presentació de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona davant de trenta-tres representants d’agències especialitzades com ara Art of Travel, FROSCH, Ciao Bambino i Protravel International. Els agents de viatges es van mostrar interessats per productes culturals com ara el triangle dalinià, els circuits per pobles medievals de l’Empordà o el barri vell de Girona, amb el call.

Ahir, dimecres 15 de maig, a Dallas, va tenir lloc la segona presentació de la destinació davant trenta-cinc agents de viatges com ara American Express Travel, TravelDesigns by Campbell i Uni-Travel Cruises and Tours, entre d’altres.

Finalment, avui dijous, a la ciutat d’Atlanta, a les 18 h, hora local, es clourà l’acció promocional i comercial amb l’organització d’una presentació dirigida a quaranta-quatre professionals dels Estats Units. A la trobada assistiran representants d’agències especialitzades com A Division of Valerie Wilson, SmartFlyer, Travel Edge i Travel Leaders.

 

Dades del mercat emissor nord-americà

Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, l’any 2018 Catalunya va acollir 1.405.800 turistes nord-americans, un 7,1 % del total, que van generar una despesa de 2.410 milions d’euros, és a dir, l’11,7 % de la despesa total. Aquests turistes tenen una gran capacitat de despesa, fet que els distingeix d’altres turistes internacionals, i la seva despesa mitjana diària és de 310 euros, un 8,2 % més que l’any anterior. El 42 % dels nord-americans que visiten l’Estat espanyol tria Catalunya com a primera destinació.

Quant al perfil del turista nord-americà, es tracta d’un client sofisticat, que viatja per motivacions especials com el turisme d’aventura, el turisme esportiu o el turisme enogastronòmic, productes en què Catalunya i la Costa Brava tenen una bona oferta, tot i que no està encara situada en la ment del consumidor.

El 89,9 % dels nord-americans visita Catalunya per vacances, el 77,1 % viatja sense paquet turístic, el 74,5 % s’allotja en hotels, el 38,1 % es queda entre quatre i set nits a la destinació i el 51,3 % arriba entre els mesos de juny i setembre.

Nota: Adjuntem fotografies de la presentació a la ciutat de Sant Francisco. Autora: EliPhotographer

NEWSLETTER