Karl Hussey Photography 2023

L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promociona a Irlanda

Girona, 14 d’abril de 2023

Ahir, 13 d’abril, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va dur a terme a Dublín, entre trenta agents de viatges i una quinzena de periodistes i creadors de continguts irlandesos, una acció per promocionar l’oferta turística i les novetats de la destinació per a la temporada del 2023. També van participar en la trobada vuit representants d’empreses i entitats turístiques gironines, que van aprofitar el treball en xarxa (networking) previ a la presentació de la destinació per generar oportunitats de negoci amb els agents de viatges assistents. A continuació de la presentació va tenir lloc una activitat de dinamització, un taller de creació de còctels del territori, a càrrec de Cocktail Time. L’acció va finalitzar amb un àpat gastronòmic elaborat per establiments adherits al col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet (Restaurant Ca la Taverna, Restaurant Aradi, i Restaurant Aquamare).

L’esdeveniment va comptar amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Aicard Guinovart, director del Centre de Promoció Turístic de Catalunya al Regne Unit i Irlanda. Entre els assistents irlandesos va destacar la presència d’agències de viatges com Sunway, Oscar Travel, ClubTravel, Trailfinders, Platinumtravel i  Intele Travel, i també de mitjans de comunicació com Irelands Travel News, Sunday World, Mirror i Travelbiz, entre d’altres. La representació gironina va ser a càrrec de Brava Hoteles, Costa Brava Verd Hotels, Hotel Best Western Premier CMC Girona, Park Hotel San Jorge by Escampa Hotels, Hotel Carlemany Girona, Aqva Banys Romans, Lloret Turisme i l’Oficina de Turisme de Calonge Sant Antoni.

Aquesta acció està programada dins del Pla d’Accions 2023 de l’entitat i té per objectiu restablir l’afluència de turisme procedent de les illes Britàniques a la Costa Brava després del Brexit i de la pandèmia. A remarcar que aquesta temporada l’Aeroport Girona Costa Brava té cinc connexions amb les ciutats irlandeses de Dublín, Cork, Knoch, Shannon i Belfast, i que contribuiran a incrementar l’arribada d’irlandesos a les destinacions gironines especialment a partir del mes de juny.

Segons l’estudi sobre Els turistes a l’Aeroport Girona Costa Brava, estiu 2022, elaborat pel Grup de Recerca en Economia, Indústria i Serveis de la Universitat de Girona, el turista irlandès viatja principalment en família, escull destinacions de costa per a les seves vacances, realitza una estada mitjana superior a les 8 nits –majoritàriament en hotels- i genera una despesa de 142 euros per persona i dia (de les més elevades pels turistes estrangers). L’estudi revela que el visitant irlandès valora satisfactòriament la seva estada a la destinació, amb 4,38 punts sobre 5.
L’any 2022 la demarcació de Girona va rebre 41.202 turistes irlandesos, un 73 % més que l’any 2019, que van generar 163.127 pernoctacions, un 110 % més que l’any 2019.

NEWSLETTER