Estand WTM2022

L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promociona a la fira World Travel Market a Londres

8 de novembre de 2022

Del 7 al 9 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona assisteix a la 43ª edició de la principal fira de turisme professional a nivell mundial, la World Travel Market de Londres (WTM), que enguany compta amb la presència de més de 3.000 expositors de més de 65 països.

L’entitat de promoció turística, juntament amb el municipi de Lloret de Mar, hi participa dins l’estand de Catalunya amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. Alhora, en el decurs dels tres dies de la fira es programen reunions amb vint-i-cinc professionals dels sectors dels operadors turístics (Jet2holidays i TUI Group), portals i agències de viatges (HolidayPirates, Avoris, Travelzoo) i mitjans de comunicació, entre d’altres, per tal d’analitzar la situació i les noves tendències per a la temporada 2023 del mercat britànic, actualment el quart més important per a la destinació Costa Brava.

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, que assisteix a la fira, ha manifestat que a la WTM «constatem la recuperació turística tot i les incerteses geopolítiques i macro econòmiques existents». Dulsat ha afegit «a la demarcació de Girona tenim el repte de recuperar definitivament el turisme britànic per a les nostres destinacions en el 2023. Diversos factors ens fan pensar que serà possible, i el pla d’accions per al Regne Unit serà estratègic».

Ahir al vespre, el vicepresident Dulsat va assistir al tradicional còctel organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, on es van trobar representants del sector turístic català i directius de la indústria turística britànica a fi de fomentar relacions professionals entre ambdues parts.

De cara al 2023, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona continuarà apostant pel mercat britànic com a mercat estratègic, i incrementant els esforços en publicitat i posicionament de marca i en la recuperació de l’operativitat turística.

El mercat britànic, quart mercat del turisme internacional a la Costa Brava

El turisme britànic és un mercat emissor històric i estratègic per a les destinacions gironines i, en l’actualitat, se situa com el quart del turisme internacional a la destinació de la Costa Brava. Segons dades de la Fundació Eurecat (TDS), de l’1 de gener al 30 de setembre han arribat a la demarcació de Girona 235.450 turistes britànics, que han generat 932.498 pernoctacions. En comparació amb l’ocupació registrada en el mateix període del 2019, la destinació ha experimentat un decrement del 13 % quant al nombre de pernoctacions.

Com a dada remarcable i indicativa de la recuperació del mercat britànic a la destinació, hi ha les 48.920 pernoctacions registrades al setembre, el mes d’aquest any en què se n’han produït més.

El mercat britànic està en vies de recuperació a la Costa Brava després de superar la crisi provocada per la pandèmia i el Brexit, i un cop restablertes la connectivitat aèria i l’operativitat turística.

NEWSLETTER