Acció promocional Amsterdam. Autor Geert Broertjes (22)

L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promociona als Països Baixos

Girona, 15 de març de 2023

Ahir, 14 de març, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va dur a terme a Amsterdam, entre quaranta agents de viatges i una vintena de periodistes i creadors de continguts neerlandesos, una doble acció per promocionar l’oferta turística i les novetats de la destinació per a la temporada del 2023. També van participar en la trobada setze representants d’empreses i entitats turístiques gironines, que van aprofitar el treball en xarxa (networking) previ a la presentació de la destinació per generar oportunitats de negoci amb els agents de viatges assistents. A continuació de la presentació va tenir lloc una activitat de dinamització: un tast de vins de la Ruta del Vi DO Empordà, a càrrec de Glops d’Història. L’acció va finalitzar amb un àpat gastronòmic elaborat per establiments adherits al col·lectiu de la Cuina del Vent (Restaurant Orígens, Restaurant La Taverna del Barri Vell i Restaurant La Falconera).

Entre els assistents neerlandesos va destacar la presència d’agències de viatges com De Jong Intra Vakanties, TUI Shop Amsterdam Osdrop, Euram, BCD Travel, Belvilla i Travel Counsellors, i també de mitjans de comunicació com De Telegraaf, The Outdoors i Barts Boekje, entre d’altres.

La representació gironina va ser a càrrec de Brava Hoteles, Hotel Casa Anamaria, Hotel Santa Marta, Boutique Villas by Corredor Mató, La Costa Beach & Golf Resort – Golf de Pals, Evenia Hotels, Visit Empordanet, Hostal La Gavina, AQVA Banys Romans, Hotel Best Western Premier CMC Girona, Park Hotel San Jorge by Escampa Hotels, Costa Brava Verd Hotels, Visit Palafrugell, Lloret Turisme i les oficines de turisme de Calonge – Sant Antoni, l’Escala-Empúries i Figueres.

El 2022 el turisme neerlandès va ser el segon mercat internacional en importància per a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, amb 552.025 turistes que van generar 2,8 milions de pernoctacions. Majoritàriament, aquests visitants accedeixen a les destinacions gironines per carretera (amb cotxe particular i bus) o bé amb mitjans aeris. Cal remarcar que l’Aeroport de Girona – Costa Brava compta amb connexions regulars amb les ciutats d’Amsterdam i Rotterdam (companyia Transavia) i Eindhoven (companyia Ryanair), i que l’any 2022 van arribar 144.310 neerlandesos a la destinació gironina.

NEWSLETTER