L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona retorna a la fira ITB de Berlín després de quatre anys

Girona, 8 de març de 2023

Les novetats en l’oferta turística 2023 i les noves experiències culturals, enogastronòmiques, a la natura i de benestar de la destinació es promocionen a la fira professional, que recupera la presencialitat després de diverses edicions en format virtual a causa de la pandèmia.

El turisme alemany és el tercer mercat internacional a la demarcació de Girona, amb 356.512 turistes i 1,5 milions de pernoctacions l’any 2022.

Del 7 al 9 de març, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona assisteix a la fira ITB de Berlín, una de les fires professionals més importants a nivell mundial, que enguany, després d’un parèntesi de quatre anys a causa de la pandèmia, compta amb la presència d’uns 10.000 expositors procedents de més de 180 països.

L’entitat de promoció turística, juntament amb el municipi d’Empuriabrava-Castelló d’Empúries, hi participa dins l’estand de Catalunya amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, així com les novetats quant a productes i serveis turístics per a la temporada 2023. En el decurs de l’acció, els representants gironins tenen programades una quinzena de reunions i trobades amb representants de turoperadors com Der Touristik, FTI o Neckermann Benelux i portals de viatges com Holiday Check o Escape Away, es va assistir a diverses conferències relacionades amb les tendències del mercat, nous sistemes de tecnològica turístics i les noves experiències en els viatges.

El mercat alemany, tercer mercat emissor a la destinació

Segons dades de la Fundació Eurecat (TDS, l’any 2022 la demarcació de Girona va rebre 8.399.791 turistes, un 6,2 % més que el 2019, que van generar 26.476.861 pernoctacions, xifra que representa un increment del 2,4 % respecte del 2019.
Actualment, el turisme alemany se situa com al tercer mercat internacional a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona amb l’arribada de 356.512 turistes alemanys que van generar 1.508.618 pernoctacions. En comparació amb les dades registrades en l’any 2019, la demarcació de Girona ha experimentat un augment de més del 8,28 % quant al nombre de turistes i d’un 16,12 % pel que fa a les pernoctacions.

El 2023 el Patronat de Turisme Costa Brava Girona té programat dur a terme diverses accions adreçades la mercat alemany, com ara campanyes de comàrqueting amb FTI i Escape, viatges de familiarització amb operadors especialitzats de golf a la Costa Brava, viatges de premsa i l’organització d’un workshop a la destinació amb una vintena de representants d’agències de viatge i organitzadores d’esdeveniments de l’àmbit del turisme de negocis i de productes d’alta gamma alemanys.

 

NEWSLETTER