WTM2 (1)

L’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona torna a la fira World Travel Market a Londres

Girona, 2 de novembre de 2021

La crisi de la COVID-19 ha alterat totes les tendències i les previsions que es tenien sobre l’evolució del sector turístic mundial. El mercat britànic s’ha vist greument afectat per la seva pròpia i especial conjuntura, que inclou el Brexit, les restriccions de mobilitat, la caiguda de l’operativa i de les connexions de les companyies aèries, la normativa estricta aplicada als viatges i l’aturada de la touroperació, entre altres.

De l’1 al 3 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona assisteix a la principal fira de turisme professional europea, la World Travel Market de Londres, a Anglaterra, que torna al format presencial després de la COVID-19 per promocionar les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, alhora que productes turístics de les destinacions familiars, l’enogastronomia, la cultura, el golf, el cicloturisme i el ciclisme.

Des de l’estand de Catalunya, juntament amb el municipi de Lloret de Mar, el Patronat de Turisme hi participa amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de les destinacions gironines, i per conèixer les dades econòmiques i les noves tendències del mercat britànic per a la temporada 2022. Alhora, en aquesta fira professional es programen reunions amb una trentena de professionals dels sectors dels operadors turístics (Jet2holidays i TUI), portals de viatges (Last Minute, Expedia, Travel Republic i Voyage Privé) i mitjans de comunicació (NG Traveller, Food & Travel i Connaisseur Circle).

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, que assisteix a la fira, ha manifestat que la WTM «és una cita obligada del sector turístic a escala mundial en la qual podem prendre el pols de l’evolució del mercat britànic i copsar com es presenta la temporada 2022». També ha afegit que les previsions per a l’any vinent, sempre que la pandèmia ho permeti, «són bones». I que «els operadors turístics preveuen tornar a xifres de 2019 i destaquen el bon funcionament de les reserves dels britànics a la Costa Brava».

Ahir al vespre, el vicepresident Dulsat va assistir al tradicional còctel organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, on es van trobar representants del sector turístic català i directius de la indústria turística britànica a fi de fomentar relacions professionals entre ambdues parts.

 

Perspectives del mercat britànic per al 2022

Segons dades de l’Agència Catalana de Turisme, l’any 2019 Catalunya va rebre 19,4 milions de turistes estrangers, dels quals més de 2 milions eren britànics, els quals van generar uns ingressos de 1.943 milions d’euros. En aquells moments, el mercat britànic s’erigia com el segon mercat emissor estranger per al país.

Segons xifres de l’Observatori de Turisme d’Eurecat, la demarcació de Girona l’any 2019 va rebre 3,7 milions de turistes estrangers, dels quals 365.000 eren turistes britànics, i, per nacionalitats, se situaven com a tercer mercat internacional. Actualment el mercat britànic està més d’un 80 % per sota dels valors registrats en un any turístic normal a la demarcació de Girona, malgrat que en el primer trimestre de l’any 2021 el volum de viatgers del Regne Unit a Catalunya hagi anat augmentant.

El perfil del turista britànic abans del 2020 a Catalunya es definia com el d’un turista que viatjava en família i parella fonamentalment per motius d’oci, lleure i vacances (90 %), que arribava mitjançant el transport aeri (93 %), que escollia allotjar-se principalment en hotels (71 %), que feia una estada mitjana de 6,2 nits i que generava una despesa mitjana diària de 173,4 euros.

Per a la temporada 2022, les destinacions gironines busquen recuperar quota turística al mercat britànic amb productes tan demandats pels potencials visitants com són les vacances a destinacions familiars de platja, els viatges per jugar a golf i la pràctica d’activitats esportives i de turisme actiu a la natura. La recuperació quedarà a expenses principalment de l’evolució de la pandèmia, i també de la recuperació de les connexions aèries, la reprogramació de paquets i serveis turístics tant a través d’agències de viatge online com tradicionals, i, naturalment, de la confiança i la seguretat que generin les destinacions receptores de turisme.

NEWSLETTER