L’oferta turística de la Costa Brava per a la temporada 2018 es promociona a Bèlgica i als Països Baixos

Amsterdam, 19 d’abril de 2018

Els dies 17, 18 i 19 d’abril, s’ha portat a terme a Anvers (Bèlgica), i a Rotterdam i Amsterdam (Països Baixos), respectivament, un cicle de presentacions promocionals i de trobades comercials de l’oferta turística de les destinacions turístiques gironines, adreçada a cent quaranta  agents de viatges i operadors turístics i una quarantena de periodistes i creadors de continguts de mitjans de comunicació d’ambdós països. En l’acció han participat onze entitats i empreses turístiques de la demarcació de Girona.

L’any 2017 Catalunya va acollir 433.000 turistes procedents de Bèlgica i 735.000 procedents d’Holanda, un 6,13 % del total de turistes estrangers a Catalunya.

El dimarts 17 d’abril, a la ciutat belga d’Anvers, es va portar a terme una doble acció promocional. Al migdia es va presentar l’oferta turística de la demarcació de Girona a una vintena de periodistes de mitjans de comunicació especialitzats en viatges i turisme, i al vespre va tenir lloc el taller o workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en què onze entitats i empreses gironines dels sectors de l’allotjament, el turisme de reunions i les destinacions familiars de la costa van mantenir entrevistes amb vuitanta-tres agents i operadors turístics per donar a conèixer els productes específics de la destinació per a la temporada 2018.

L’endemà, dimecres 18 d’abril, a la ciutat holandesa de Rotterdam, la delegació de representants turístics gironins va realitzar el taller de la Costa Brava i el Pirineu de Girona dirigit a trenta agents de viatges de l’àrea metropolitana de Rotterdam, que va comptar amb la presència del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat. Cal destacar que el grau d’intermediació al mercat holandès és significatiu. El 80 % de les reserves es fa mitjançant intermediari i es distribueixen en paquets turístics tradicionals (21 %), viatges a mida (18 %), allotjament (30 %) i transport (9 %).

Finalment, el dijous 19 d’abril, a la capital dels Països Baixos, a Amsterdam, es va reproduir l’acció desenvolupada a Anvers. Al migdia va tenir lloc la presentació de l’oferta turística de la demarcació de Girona exclusiva per a mitjans de comunicació, amb  l’assistència de catorze periodistes i prescriptors, i, al vespre, el taller per a professionals de les agències de viatges. Trenta-cinc agents de viatges holandesos van participar al taller i van assistir a la presentació de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, que va comptar amb la presència de Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Concretament, en l’acció promocional i comercial impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, hi van participar les empreses i municipis següents: Peralada Resort Hotel & Château, Evenia Hotels, Hostal Spa Empúries, Park Hotel San Jorge, Es Portal Hotel Gastronòmic, Costa Brava Verd Hotels, i les oficines de turisme de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, l’Escala-Empúries, Begur, Sant Antoni-Calonge i Lloret de Mar.

Els diversos actes promocionals de la campanya itinerant a Bèlgica i a Holanda van comptar amb la participació de dos cuiners del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, Juan Carles Sánchez, de l’Hotel Restaurant Es Portal, i Eneko Agote, de l’Hotel Llevant de Llafranc. En les trobades amb agents de viatges i premsa es va oferir un menú representatiu de la tradició culinària catalana, amb productes locals i vins de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà.

Dades del mercat emissor de Bèlgica i Holanda a Catalunya

Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el 2017 Catalunya va acollir 19 milions de turistes internacionals, dels quals 433.000 eren belgues i 735.000 holandesos, un 6,13 % del total de turistes estrangers. Tant els turistes belgues com holandesos fan estades a Catalunya de prop de set dies i de Catalunya els motiva el clima, la bona relació qualitat-preu, la cultura (ciutats i pobles per visitar), l’enoturisme i les activitats de natura (cicloturisme, senderisme i esports de muntanya). En ambdós casos els turistes belgues i holandesos solen viatjar a Catalunya en parella i en família.

D’una banda, els turistes belgues es desplacen a Catalunya en avió (76 %) i en cotxe (30 %) i solen allotjar-se en hotels, habitatges d’ús turístic i càmpings. Per la seva banda, els turistes holandesos prefereixen viatjar a Catalunya en cotxe (76 %), seguit de l’avió (24 %), i s’allotgen en hotels i càmpings de la destinació.

Contràriament al que passa en altres països, els operadors turístics continuen tenint un pes important en la indústria turística dels Països Baixos.

NEWSLETTER