L’oferta turística de la Costa Brava per a la temporada 2018 es promociona a Copenhaguen i Estocolm
Estocolm, 17 de Novembre de 2017
Els dies 14, 15 i 16 de novembre, s’ha portat a terme a Copenhaguen i Estocolm, capitals de Dinamarca i Suècia, respectivament, un cicle de presentacions promocionals i de trobades comercials de l’oferta turística de les destinacions turístiques gironines adreçada a trenta agents de viatges i operadors turístics, trenta-tres bloguers de turisme i viatges, i trenta-cinc periodistes i líders d’opinió de mitjans de comunicació d’ambdós països. En l’acció han participat nou entitats i empreses gironines de la demarcació.
L’any 2016 Catalunya va acollir 746.100 turistes nòrdics, un 4,2 % del total de turistes estrangers a Catalunya. Amb 184,6 euros de despesa mitjana per persona i dia, i 1.014 euros de despesa mitjana per viatge, són els turistes europeus amb la despesa per persona i dia més alta.
El 14 de novembre, a l’Hotel Nimb de la ciutat danesa de Copenhaguen, es va portar a terme la primera presentació i un workshop de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, en què nou entitats i empreses gironines dels sectors de l’allotjament, el golf, el turisme de reunions i les destinacions familiars de la costa van mantenir entrevistes amb vint-i-sis agents i operadors turístics per donar a conèixer els productes específics de la destinació per a la temporada 2018.
L’endemà, dimecres 15 de novembre, a Pop House Stockholm, es va realitzar una trobada informal amb trenta-tres bloguers de viatges i turisme de l’associació Travel Massive. Aquest acte tenia per objectiu presentar la destinació mitjançant el projecte que es va fer el passat mes d’abril a la Costa Brava amb Nordic Travel Bloggers.
En ambdues accions promocionals realitzades a Copenhaguen, va participar-hi el president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, el qual ha manifestat que «en aquest mercat, ens hi presentem amb una oferta cada vegada més especialitzada i amb productes relacionats amb activitats a la natura i esdeveniments culturals i enogastronòmics».
Posteriorment, el 16 de novembre, a l’Hotel PS Matsal de la ciutat sueca d’Estocolm, es va reproduir l’acció, a la qual van assistir tretze agents de viatges i operadors turístics, i divuit periodistes i prescriptors. En aquesta ocasió, Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va participar en la presentació a professionals. Els participants suecs es van interessar per temes culturals i activitats relacionades amb la natura, la gastronomia i el golf.
Concretament, l’acció promocional i comercial impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la participació dels municipis i les entitats següents: Blanes, Lloret de Mar, Calonge – Sant Antoni, Empuriabrava – Castelló d’Empúries, Càmpings Girona, Costa Brava Verd Hotels, Ilumion Hotels, Evenia Hotels i Sallés Hotels.
Els diversos actes promocionals de la campanya itinerant als Països Nòrdics van comptar amb la participació del col·lectiu La Cuina del Vent. En les trobades amb agents de viatges i premsa es va oferir un menú representatiu de la tradició culinària catalana, amb productes locals i vins de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà.
Dades del mercat emissor dels Països Nòrdics a Catalunya
Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el 2016 Catalunya va acollir prop de divuit milions de turistes estrangers, dels quals 754.100 procedien dels Països Nòrdics (Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia), un 4,2 % del total de turistes estrangers a Catalunya. El 46 % visiten Catalunya a l’estiu, i l’estada mitjana és de 6,1 dies. Amb 184,6 euros de despesa mitjana per persona i dia, i 1.014 euros de despesa mitjana per viatge, són els turistes europeus amb la despesa per persona i dia més alta.
Els principals productes adquirits pels turistes nòrdics a Catalunya són les escapades urbanes, el sol i platja, el golf, els viatges d’empresa i alguns productes minoritaris, com ara les estades esportives i les activitats a la natura.
Contràriament al que passa en altres països, els operadors turístics continuen tenint un pes important en la indústria turística nòrdica. Dinamarca i Suècia són els països més segmentats.