L’oferta turística i de càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona incideix en el mercat neerlandès

Girona, 13 de gener de 2023

Deu entitats i empreses turístiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenten novetats a la primera fira de turisme internacional de 2023, la Vakantie Beurs d’Utrecht, als Països Baixos. En el marc de l’esdeveniment s’estrena la iniciativa promocional Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz, adreçada al visitant.

El turisme neerlandès es converteix en el primer mercat internacional per als càmpings de la demarcació de Girona al 2022, amb 349.000 visitants i 2,1 milions de pernoctacions, un 20,11 % més que l’any 2019.

La qualitat de les instal·lacions i serveis de nou càmpings de la Costa Brava són guardonats per les associacions automobilístiques neerlandesa i alemanya: ANWB i ADAC, respectivament.

Del 12 al 15 de gener l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona es promocionen a la fira Vakantie Beurs d’Utrecht, als Països Baixos, la principal fira de turisme i del càmping del Benelux, des d’un espai de 70 m2 que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona situa al pavelló 7. Hi assisteixen també com a expositors l’Associació de Càmpings de Girona, els càmpings Interpals, La Ballena Alegre, L’Àmfora i Laguna, i les oficines de turisme de Blanes, Calonge i Sant Antoni, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, i Platja d’Aro-Castell d’Aro i s’Agaró.

En aquest mateix estand promocional s’emplaça un espai específic per a la promoció de l’oferta enoturística de la Costa Brava a càrrec de la Ruta del Vi DO Empordà des del qual també s’ofereixen degustacions de vins als assistents.

Els primers dies de la fira, dirigits als professionals, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha reunit amb onze operadors turístics –TUI NL, Holidayguru, ANWB Reisen, SunWeb, Oliber Travel o SRC Travel– amb l’objectiu de presentar-los les novetats de l’oferta turística de les destinacions gironines. I també, durant el divendres i el cap de setmana, dies que s’han adreçat al visitant, es posa en funcionament la nova experiència interactiva anomenada Inside Costa Brava i Pirineu de Girona quiz, amb la qual es promocionarà la destinació mitjançant els sentits i el joc.

 Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha remarcat: «A Utrecht venim a reforçar la nostra presència i a fidelitzar mercat. El mercat neerlandès s’ha comportant de manera excel·lent a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona un cop superada la pandèmia». Dulsat ha afegit que el sector del càmping és un «sector clau» per a les destinacions gironines, que ha «superat la crisi» i que té «bones perspectives de futur» per tractar-se d’un «sector valent i resilient».

El turisme neerlandès, primer mercat internacional per als càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona al 2022

Segons dades de la Fundació Eurecat (TDS), l’any 2022 van arribar 3,1 milions de turistes als càmpings gironins, un 9,22 % més que el 2019, que van generar 11,3 milions de pernoctacions, un 7,3 % més que el 2019. Cal remarcar que els establiments de càmping de la demarcació de Girona, que ofereixen més de 135.000 places, són els que més turistes allotgen del conjunt de l’oferta d’allotjaments turístics reglats de la destinació.

Concretament, en el 2022 van arribar a la demarcació de Girona 349.000 neerlandesos, pràcticament la mateixa xifra que l’any 2019, que van generar 2,1 milions de pernoctacions, un 20,11 % més que l’any 2019, amb el qual aquests turistes es converteixen en el primer mercat internacional per als càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, seguits pels turistes francesos, amb 1,4 milions de pernoctacions, i els alemanys, amb 810.000.

Màxims reconeixements per a vuit càmpings gironins

Vuit càmpings de Girona han estat guardonats per la prestigiosa associació automobilística neerlandesa ANWB per formar part dels Top Campings 2023 en el marc de la fira Vakantie Beurs. L’associació ha inspeccionat 1.800 càmpings d’Europa, dels quals 220 han aconseguit la màxima puntuació de cinc estrelles. Dels disset distingits a tot l’Estat espanyol, vuit són gironins: Càmping Cypsela Resort, a Pals; Càmpings Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas i La Ballena Alegre, a Sant Pere Pescador; Càmping Laguna, a Empuriabrava; Càmping Les Medes, a l’Estartit, i Eurocàmping, de Sant Antoni de Calonge; aquest últim assoleix el guardó per primera vegada.

Tanmateix, el Càmping La Ballena Alegre va ser nominat en la categoria de Càmping familiar més agradable a prop de mar, mentre que el Càmping Yelloh! Village Sant Pol, ho va ser en la categoria d’Allotjament més singular.

A la gala de lliurament dels premis, que va tenir lloc en el marc de la fira, van assistir Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona, i diferents empresaris, directius i gestors de càmpings.

Aquest mateix vespre, a la ciutat alemanya de Stuttgart, en el marc de la fira CMT Stuttgart, seran guardonats sis càmpings gironins més per part de l’ADAC, l’associació automobilística més gran d’Europa, amb més de vint milions de famílies associades. Els establiments premiats són: Les Medes, de l’Estartit; El Defín Verde, de Torroella de Montgrí; L’Àmfora, La Ballena Alegre, las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador.

NEWSLETTER