Focs d'Artifici Blanes(2).Aj. Blanes

Mig segle del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i 60 anys del Festival de la Porta Ferrada

Girona, 12 de juliol de 2022

Després de dos anys amb restriccions a causa de la pandèmia, les nits d’estiu a la Costa Brava i el Pirineu de Girona es tornen a programar esdeveniments de prestigi i qualitat estretament lligats al territori i a la tradició cultural. Commemoracions tan significatives com els 50 anys del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que se celebrarà a Blanes del 22 al 26 de juliol, i la seixantena edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, del 2 de juliol al 21 d’agost, enriqueixen l’oferta turística de les destinacions en època estival.

Emmarcats en els actes de la Festa Major de Santa Anna de Blanes, i durant cinc nits seguides, des de la platja de sa Palomera, cinc companyies pirotècniques procedents de València, Múrcia i Saragossa revitalitzaran el cel de la Costa Brava amb efectes de llum, so i color. L’esdeveniment té un component popular que atrau milers de visitants a la destinació. El veredicte del concurs i del Trofeu Vila de Blanes es coneixerà el 27 de juliol.

La seixantena edició del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols presenta un cartell de luxe amb més de cinquanta concerts, dos grans escenaris funcionant simultàniament —l’Espai Port i el Guíxols Arena— i l’espai original dels inicis del Festival, a l’església monestir i el teatre auditori. La programació d’enguany presenta diversos eixos que ajuden a refermar l’essència del Porta Ferrada per fer-la més àmplia i diversa. Conté actuacions de música contemporània i clàssica i de dansa, com les d’Iggy Pop, Marisa Monte, Jamie Cullum, La Fura dels Baus, Serrat, Chucho Valdés & Paquito D’Rivera i Manolo García, entre d’altres. Tots aquests artistes fan que el Festival sigui heterogeni i transversal, una gran amalgama de colors, dirigida a fer gaudir el públic i els visitants d’unes nits d’estiu memorables.

L’oferta de festivals de la demarcació de Girona és inacabable, i la marca Costa Brava Girona Festivals, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, n’agrupa trenta-dos, per tractar-se d’iniciatives que desenvolupen la seva vessant turística i també proposen activitats complementàries per al visitant.

Ambdós esdeveniments reben el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i es donen a conèixer i es promocionen entre visitants de proximitat i turistes internacionals.

NEWSLETTER