Premis G!, la festa del turisme gironí, celebren la dotzena edició

Girona, 15 de març de 2018

L’empresari del sector hoteler Josep Maria Molist i Codina, la Facultat de Turisme de la UdG, la Cuina de Sils i les cinc estacions d’esquí del Pirineu de Girona són els guardonats en els Premis G! honorífics. Els Premis G! de comunicació s’han concedit als treballs publicats i divulgats al diari britànic Financial Times Weekend, a la revista alemanya Kulinariker.de i al canal YouTube de Lonely Planet. Finalment, el Premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit a l’estudi «L’impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques de Girona».

Els Premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, arriben a la dotzena edició reunint dues-centes cinquanta persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. Dividits en tres categories, es lliuren guardons honorífics i premis de comunicació i de recerca i investigació turística.

El lliurament dels premis d’aquesta edició té lloc dijous 15 de març, a les 18.45 h, a l’Hotel Carlemany, de Girona. L’acte el presidirà Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’esdeveniment rep el suport de CaixaBank.

Guardonats dels Premis G! 2017 de turisme de les comarques gironines

Premis honorífics

XII Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, per a Josep  Maria Molist i Codina, en reconeixement de la seva vàlua i llarga trajectòria professional en l’àmbit del turisme, al capdavant d’Evenia Hotels, de Lloret de Mar, per haver projectat la imatge de la Costa Brava arreu del món.

XII Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial, per a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, en reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada per la institució al llarg dels anys pel que fa a la formació exemplar dels estudiants de turisme, per haver situat la facultat com a referent mundial en aquest àmbit.

VI Premi G! especial Jordi Comas i Matamala, per a les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya –La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000–, Masella i Guils Fontanera, en reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada per aquestes entitats i empreses, al llarg dels anys, pel que fa a la promoció dels esports d’hivern i del Pirineu de Girona arreu del món.

III Premi G! especial Juli Soler i Lobo, per a la Cuina de Sils, en reconeixement de la seva trajectòria en els darrers 25 anys, per haver tingut com a objectiu projectar i difondre la cuina tradicional catalana arreu del món.

Premis de comunicació turística

XII Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 5.000 euros, per al periodista britànic Paul Richardson, per l’article «Fork in the Road», publicat al diari Financial Times Weekend, en reconeixement de la qualitat del text i per la seva contribució a la projecció de l’enogastronomia de la Costa Brava.

El XII Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 5.000 euros, va quedar desert a decisió del jurat.

VI Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 3.000 euros, per a la periodista portuguesa Carola Faber, per la col·lecció d’articles publicats a la revista digital Kulinariker.de, en reconeixement de la qualitat dels continguts, la temàtica i l’audiència assolida i per haver contribuït a la projecció de la Costa Brava com a destinació enogastronòmica.

II Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, dotat amb 3.000 euros, per al periodista videobloguer Emiliano Bechi Gabrielli, pels vídeos «Spain From the Source», publicats al canal YouTube de Lonely Planet, en reconeixement de la qualitat de la imatge, l’audiència assolida i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.

Premi de recerca i investigació Yvette Barbaza

VIII Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, per a la proposta del projecte titulat «L’impacte econòmic del cicloturisme de carretera a les comarques de Girona», de María Belén Malina Kohn i Tomás Rodríguez Aliciardi, que té com a objectiu principal determinar els efectes econòmics de l’oferta ciclista de carretera a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també es vol estimular la difusió a l’exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.

NEWSLETTER