Professionals de l’enoturisme de la Costa Brava viatgen a Jerez per conèixer la ruta del vi més visitada de l’Estat espanyol

Jerez, 24 de gener de 2018

Deu professionals del sector turístic gironí, membres del club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, participen en un viatge de prospecció professional (benchmark) a la Ruta del Vi i del Brandi Marco de Jerez, primera destinació enoturística de l’Estat espanyol, segons ACEVIN.

L’objectiu d’aquesta acció és conèixer casos de bones pràctiques d’enoturisme i buscar punts en comú amb la demarcació gironina, per implementar, posteriorment, estratègies i millores en la competitivitat al territori.

Del 22 al 25 de gener, deu professionals de l’enoturisme de la Costa Brava entre els quals hi ha representants dels cellers La Vinyeta, Mas Llunes,  Oliveda, Peralada Wine & Spa Hotel i Celler Martín Faixó, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la sommelier Laura Masramon, fan un viatge de descoberta i coneixement a set cellers –Tío Pepe, Osborne, Lustau, Barbadillo, Luis Pérez, Gutiérrez Colosia i Fundador–, a diversos equipaments com ara el Centre de Dinamització Enoturística i a museus temàtics, allotjaments turístics i restaurants que conformen la Ruta del Vi i del Brandi del Marco de Jerez, a Cadis. En el decurs del viatge es mantenen reunions amb representants d’empreses i entitats locals que treballen en l’àmbit de l’enoturisme.

L’any 2016 l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) que aplega vint-i-quatre rutes enoturístiques, va reconèixer la Ruta del Vi i del Brandi del Marco de Jerez –amb trenta-dos cellers i tres museus–, com la primera destinació enoturística de l’Estat espanyol. Actualment, la Ruta del Vi DO Empordà ocupa la setena posició del rànquing amb 110.573 visitants, per davant de Rías Baixas i Somontano.

Seguint el programa d’accions dirigides a donar suport a les destinacions i al sector turístic gironí, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona proposa viatges de prospecció adreçats als socis dels diferents clubs de màrqueting de producte que promou el Patronat de Turisme, amb la finalitat de millorar l’eficiència i la competitivitat turística.

NOTA: adjuntem fotografies del viatge de prospecció professional a Jerez. PTCBG.

NEWSLETTER