Prop de 1.800 persones participen en la primera edició del festival d’experiències culturals Som Cultura

Girona, 2 de desembre de 2016

El festival d’experiències culturals Som Cultura acaba amb èxit de participació la seva primera edició, ja que registra un total de 1.749 assistents en la setantena d’activitats i promocions proposades per les quaranta entitats i empreses culturals de la demarcació per al mes de novembre.

Els ajuntaments, les entitats, els equipaments i les empreses culturals membres del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona valoren com a molt satisfactòria la primera campanya, i es preveu una segona edició del festival amb novetats en el programa.

 Algunes de les activitats que més bona acollida van tenir entre els visitants, majoritàriament procedents de les demarcacions de Girona i Barcelona, van ser el «Cap de setmana de pel·lícula, amb Pandora y el holandés errante», que va acollir més de vuit-cents visitants els dies 4, 5 i 6 de novembre; el «Cicle de xerrades sobre la història de la Cerdanya», impulsat pel Consell Comarcal de la Cerdanya, amb cent seixanta assistents; les activitats familiars realitzades dins de tres museus, com ara «Troba els intrusos!», organitzada pel Museu Etnogràfic de Ripoll, en què van participar cent quaranta-quatre persones; «Toc-toc… rejoc! Viatge fantàstic al món dels joguets», amb quaranta-cinc participants, i la visita al MAC d’Ullastret, amb vint-i-cinc participants.

També van tenir molt bona acceptació les visites guiades en espais patrimonials, com ara la «Visita guiada als Banys Àrabs», organitzada pel Consell Comarcal del Gironès, amb més de dos-cents participants, i la «Ruta dels indians a Lloret de Mar amb degustació de daiquiri», proposada per Lloret Turisme, amb vuitanta-vuit assistents.

Pel que fa a les visites caracteritzades o temàtiques que es van oferir en el festival, les més destacades van ser el «Taller de navegació», organitzat pel Museu de la Pesca de Palamós, que va tenir una vintena de participants, i el «Tastet teatralitzat d’aigües de Sant Hilari», a càrrec de l’Ajuntament, amb trenta visitants.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha declarat que «la iniciativa ha donat visibilitat a recursos i propostes culturals treballades pels associats al Club de Cultura i Identitat, i ha fet que es faci valer l’existència d’una oferta cultural permanent, de qualitat i repartida per tot el territori». Ramos ha afegit que «aquesta acció és un altaveu de cara a mostrar la tasca d’estructuració i promoció que s’està duent a terme des del club en el territori», i ha convidat el sector a sumar-s’hi per continuar amb la generació de producte cultural de nivell.

La primera edició del festival d’experiències culturals a la demarcació de Girona, Som Cultura, està estimulant l’interès i el consum culturals tant dels habitants com dels visitants, i està donant a conèixer nous productes a través de noves fórmules i llenguatges, tot reivindicant el patrimoni monumental i històric i les manifestacions tradicionals i artístiques de la cultura en viu.

De cara a la segona edició del festival Som Cultura, programada per a la tardor de 2017, es preveu millorar la varietat d’activitats i propostes, incorporar nous productes, millorar serveis i reforçar la campanya de comunicació digital a fi d’atreure nous visitants i fidelitzar públics.

 

Feu clic per veure la capsula promocional que resumeix activitats del festival.

Nota: Adjuntem fotografies de diverses activitats programades durant el mes.

NEWSLETTER