Accio promocional a Montreal.Kristine Mansuy

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

Girona, 16 de maig de 2024

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona es promociona per primera vegada al Quebec entre quaranta-cinc agents i programadors de viatges i mitjans de comunicació de la regió.

L’objectiu és donar a conèixer les destinacions i marques Costa Brava i Pirineu de Girona, i divulgar i comercialitzar les experiències enoturístiques de la Ruta del Vi DO Empordà.

El turista canadenc s’interessa per la cultura i gasta 352 euros al dia a Catalunya, 149 euros més que el turista estranger mitjà, i s’interessa per conèixer la cultura, l’enogastronomia i l’entorn de la destinació a través d’experiències autèntiques i originals.

El 14 i 15 de maig es va dur a terme una acció promocional cooperada entre l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Daurada de la Diputació de Tarragona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona per donar a conèixer tres destinacions en clau enoturística al mercat canadenc, aprofitant les bones connexions aèries entre les capitals de Montreal i Barcelona.

En les trobades celebrades en dos espais de Montreal es van reunir trenta agents de viatge i una vintena de mitjans de comunicació i creadors de contingut digital del país amb representants de les tres entitats i marques turístiques.

L’entitat gironina va presentar el conjunt de l’oferta turística de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona i propostes específiques de la Ruta del Vi DO Empordà. Joan Plana, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va encapçalar la delegació gironina per participar en les trobades amb els intermediaris i prescriptors canadencs. Plana manifesta: «estem molt satisfets de la bona acollida que hem obtingut per part dels professionals del sector turístic del Quebec en la nostra primera incursió al Canadà». I afegeix «s’han mostrat interessats per conèixer més les singularitats de la nostra regió i especialment interessats per conèixer les propostes i experiències culturals -triangle dalinià i tradicions-, l’enogastronomia local i les activitats de turisme actiu com ara el cicloturisme i el senderisme en els camins de ronda».

L’esdeveniment comptava amb la participació de la sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, i millor sommelier de Catalunya en dues edicions, Audrey Doré, que va conduir un tast guiat de vins de la DO Empordà i de les DO de la Costa Daurada, seguit d’una degustació de productes i receptes tradicionals catalanes.

La primera missió promocional duta a terme a Canadà es valora satisfactòriament perquè va tenir repercussió mediàtica local –Ràdio CBIL– i va propiciar la programació de diversos viatges de familiarització i premsa a la demarcació de Girona a la tardor de 2024 i la primavera de 2025. Aquesta acció està programada dins del Pla d’Accions 2024 de l’entitat.

 

El turista canadenc s’interessa per la cultura catalana i gasta 149 euros més al dia que el turista estranger mitjà a Catalunya.

Catalunya acull un de cada tres turistes canadencs que visiten l’Estat espanyol. Aquest turista arriba generalment en parella o família i la seva motivació principal són les vacances i l’oci. Cerca el bon temps i descobrir indrets nous amb alt contingut cultural, alhora que també destinacions de sol i platja. Entre els turistes més joves, entre 25 i 35 anys, creix l’interès per la gastronomia local i per gaudir activitats i experiències en contacte amb l’entorn. Vuit de cada deu canadencs viatgen a Catalunya sense paquet turístic i majoritàriament escullen allotjar-se en hotels d’alta gamma. L’ús dels canals de reserva online és el mes freqüent entre els viatgers.

Segons dades d’Eurecat, a través de la plataforma TDS, l’any 2023 la demarcació de Girona va registrar l’arribada de 14.111 canadencs que van generar 35.505 pernoctacions en els establiments d’allotjament turístic reglats de la destinació. En termes quantitatius la dada és poc significativa però és remarcable l’increment del 77 % respecte l’any 2022 pel que fa al nombre d’arribades i estades de turistes procedents del Canadà a la Costa Brava. Aquests turistes solen visitar la destinació majoritàriament entre els mesos de maig i setembre, i duen a terme una estada mitjana de 3,3 dies.

El més rellevant de les dades és la despesa del turista canadenc a Catalunya. Segons Dades d’Intel·litur de l’Agència Catalana de Turisme, la despesa mitjana diària que duu a terme el turista canadenc és de 352 euros, superior a la despesa mitjana diària que duu a terme un altre turista estranger al país, que és de 207 euros.

NEWSLETTER