ISN. Camp Girona 2021. ©Noa Amon

S’inicia la temporada de ciclisme professional a la Costa Brava-Girona amb tres equips UCI i cinquanta corredors internacionals

Girona, 15 de gener de 2021

Una cinquantena de ciclistes professionals dels equips Israel Start-Up Nation, Canyon-SRAM i Massi Tàctic escullen la destinació Costa Brava-Girona per iniciar la temporada d’entrenaments de ciclisme en ruta assumint estrictes mesures i protocols de prevenció de la COVID-19.

 La pretemporada de ciclisme professional 2021 s’inicia a la destinació Costa Brava-Girona amb l’arribada de dos equips de ciclisme UCI World Tour (Unió Ciclista Internacional) i un equip UCI Continental que reuneixen prop d’una norantena de persones entre corredors professionals internacionals, directors esportius i propietaris, mecànics i preparadors físics, seguint estrictes normes i mesures de prevenció de la COVID-19 i d’acord amb la normativa vigent establerta en les curses oficials del calendari mundial.

El Club de Turisme Esportiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona hi dona suport i col·labora amb els dos equips de ciclisme UCI en el desenvolupament de dues estades esportives per fomentar la reactivació del sector i enfortir el posicionament turístic de la destinació, altament especialitzada en ciclisme. En aquest sentit, diverses empreses turístiques i del sector de la bicicleta de la demarcació, entre les quals hi ha l’Empordà Golf Hotel, La Comuna i La Bruguera de Púbol, participen en l’organització de les estades. 

Des de l’entitat es treballa per promocionar la pràctica de l’esport professional i amateur en nombroses disciplines tant a l’aire lliure com en equipaments i centres esportius. S’aposta per fer difusió de l’esport segur amb l’objectiu d’incentivar vacances i estades esportives a partir del moment en què es puguin relaxar les restriccions de mobilitat causades per la pandèmia.

Del 12 al 25 de gener, l’equip Israel Start-Up Nation (ISN), d’Israel, ha desplaçat una cinquantena de persones entre corredors i personal tècnic i directiu a la demarcació de Girona per desenvolupar la primera estada de l’any d’entrenaments i sessions de millora del rendiment amb l’acompanyament del campió en ciclisme Chris Froome.

El copropietari de l’equip ISN, Sylvan Adams, manifesta: «Girona és l’opció natural i la ciutat europea que escollim per iniciar el programa de deu sessions d’entrenament per a corredors professionals de la nostra acadèmia perquè ofereix terrenys variats, baixa densitat de trànsit, climatologia benigna i mesures per prevenir la COVID-19».

També, del 19 al 29 de gener, l’equip Canyon-SRAM Racing d’Alemanya, format íntegrament per catorze corredores professionals procedents de nou països, juntament amb directors esportius, mecànics i fisioterapeutes, entre d’altres, visitaran la demarcació de Girona per iniciar la preparació dels objectius esportius de la temporada. En aquesta ocasió, l’equip s’instal·larà al nou allotjament turístic de la ciutat de Girona, La Comuna, propietat del triatleta olímpic i campió del món Jan Frodeno.

I, finalment, del 22 al 29 de gener, l’equip Massi Tàctic Women Team, format per dotze corredores de sis nacionalitats diferents, juntament amb el seu personal de suport, rodaran i entrenaran per les carreteres gironines.

Els equips ciclistes i el personal dels equips segueixen mesures estrictes pel que fa a la prevenció de la COVID-19 per tal de desenvolupar amb seguretat la seva activitat, amb la creació de grups bombolla i utilitzant els allotjaments en exclusiva. S’han subdividit els grups d’entrenament i s’han reduït a un màxim de sis persones. D’altra banda, el personal dels allotjaments que són seu dels camps d’entrenament han passat tests PCR prèviament a l’arribada dels esportistes professionals i s’exigeix la mateixa prova a tot el personal aliè a la bombolla, inclosa la premsa, durant els dies d’atenció als mitjans.

Coincidint amb l’estada dels equips professionals de ciclisme en ruta a la demarcació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa, com cada any, en la creació de material audiovisual i en la gravació de testimonis dels ciclistes professionals d’ambdós equips per promocionar la destinació i l’oferta de productes turístics especialitzats en ciclisme entre els mercats prioritaris.

Alhora, en el decurs del 2021 el Club de Turisme Esportiu del Patronat de Turisme treballarà també com cada any en diverses accions per a mercats internacionals de proximitat i dirigides a clubs, operadors turístics i mitjans de comunicació especialitzats tals com presentacions del calendari de competició, agendes comercials i l’organització de viatges per a prescriptors.

També, juntament amb la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona suport a equips ciclistes locals com són Massi Tàctic Women Team i l’Antiga Casa Bellsolà Girona Team, i, com cada any, als esdeveniments amb projecció internacional que tenen lloc a la demarcació, entre els quals hi ha el festival Sea Otter Europe, el festival Girona Cycling o la Catalunya Bike Race.

NEWSLETTER