S’intensifica la promoció de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona al mercat català

Girona, 31 de maig de 2018

Els dies 29 i 30 de maig el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha organitzat tres accions promocionals, comercials i de comunicació dirigides a vuitanta agències de viatges, setanta representants d’agències i empreses organitzadores d’esdeveniments i una dotzena de mitjans de comunicació de Barcelona per promocionar l’oferta turística de la demarcació de Girona al mercat català.

El vespre del dimarts 29 de maig, a l’Hotel W de Barcelona, el Patronat de Turisme va dur a terme l’acció Workshop Costa Brava Girona, en què van reunir-se trenta-tres empreses i entitats turístiques gironines i cent seixanta professionals d’agències de viatges de l’àrea metropolitana de Barcelona interessades en productes, circuits i paquets de vacances enogastronòmics, culturals, escolars, inclusius, de salut i benestar i d’activitats a la natura. L’esdeveniment tenia com a fil conductor la celebració d’una revetlla de Sant Joan a la Costa Brava i, en aquest marc, els representants gironins feien treball en xarxa (networking) amb els agents de viatges assistents. L’acte va comptar amb una presentació de la destinació i, tot seguit, amb un àpat amb degustació de vins de la Ruta del Vi DO Empordà. A la sessió de treball (workshop) va assistir Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

L’endemà, dimecres 30 de maig, a l’espai Pangea The Travel Store de Barcelona, es van organitzar dues accions destinades a difondre l’oferta cultural i l’oferta de turisme de negocis de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Al migdia, coincidint amb l’Any del Turisme Cultural, es van presentar la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona i els festivals de petit i mitjà format de la marca Girona Costa Brava Festivals davant de dotze periodistes i prescriptors culturals. En aquesta acció hi van participar Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Magda Gassó, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; Roser Vilardell, directora del Museu Etnogràfic de Ripoll, i Francesc Viladiu, director del Festival (a)phònica i responsable de l’associació Xàfec (Xarxa de Festivals de Música de Catalunya).

Finalment, al vespre a Pangea, va tenir lloc l’acció Afterwork Mice Costa Brava Girona, impulsada pel Costa Brava Girona Convention Bureau, en què van participar trenta-sis agents i entitats del sector gironins i una setantena de representants d’agències organitzadores d’esdeveniments de Barcelona. La trobada entre professionals es va dinamitzar mitjançant una original activitat de joc d’escapada en viu (escape room) centrada en la Costa Brava i el Pirineu de Girona i un sopar de treball en xarxa a càrrec de l’empresa de càtering gironina Sala Gran. El joc d’escapada incloïa catorze proves diferents – Joc de Trons, Girona de Llegendes, Lloret dels Indians, Volcans i muntanyes des de l’aire, Emportà/Ruta del Vi, Surrealisme Dalinià, Golf ressorts Costa Brava, entre altres- mitjançant les quals es perseguia establir i enfortir relació entre els participants i transferir informació dels diverses productes i serveis que ofereix la destinació relacionades amb el turisme de negocis. L’esdeveniment va finalitzar amb una actuació musical del grup Crack del 29. A l’acte va assistir el president del Costa Brava Girona Convention Bureau, Domènech Espadalé.

 

Dades del turista català a Catalunya

Segons fonts de l’Observatori de Treball i Model Productiu, el turista català representa el 37,1 % de la quota de mercat del turisme a Catalunya. L’any 2017, el turista català va gastar a la destinació un total de 1.697,6 milions d’euros.

Pel que fa a les motivacions de viatge dels catalans a Catalunya, es recull que més de la meitat viatgen per oci, lleure o vacances i que majoritàriament ho solen fer els caps de setmana. Quant al transport, el 74,2 % dels catalans viatgen amb cotxe, i la resta ho fan en tren, i solen fer una estada mitjana de 3,1 dies.

El 96,9 % dels catalans organitza els viatges sense contractar cap paquet turístic i se sol allotjar en cases de familiars o amics.

NEWSLETTER