Som Cultura 2017 tanca amb 2.023 participants, un 16 % més que en la primera edició

Girona, 27 de Novembre de 2017

La segona edició de Som Cultura, el festival de les experiències culturals a les comarques gironines impulsat pel Club de Màrqueting de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha registrat 2.023 participants en la seixantena d’activitats programades a quaranta municipis.

La “marató” de tallers infantils dels museu gironins, el concert de Carles&Sofia Piano Duo a la catedral de Girona, la trobada d’instagramers #InstaSomCultura a Figueres o la visita guiada per conèixer les històries i llegendes de Torroella de Montgrí, entre les propostes amb major assistència de públic.

Un total de 2.023 persones han participat activament en la seixantena d’activitats programades durant el mes de novembre, un 15,67% més respecte de l’any anterior, que va registrar 1.749 participants. El nivell d’ocupació s’ha situat en un 66,1 per cent.

La “marató” de tallers infantils a la plaça de la Constitució de Girona, amb 300 participants infantils; el concert de Carles&Sofia Piano Duo a la catedral de Girona, amb 300 assistents; la trobada d’instagramers #InstaCultura sobre la Figueres de Salvador Dalí, amb un centenar de participants, o la visita guiada per conèixer les històries i llegendes de Torroella de Montgrí, amb una vuitantena d’assistents, han estat les propostes amb més nombre de participants.

A mencionar que l’activitat “La llanterna màgica” proposada pel Museu del Cinema de Girona en el marc de les Fires de Sant Narcís, que va registrar una assistència aproximada d’unes 1.200 persones, no s’ha comptabilitzat per tractar-se d’una projecció a l’aire lliure.

En el decurs del mes de novembre una vintena d’activitats van esgotar les places disponibles, com ara la proposta “Reviu el Palafrugell obrer, musicat per Cesk Freixas”, “Resseguint les passes de l’evacuació del patrimoni artístic català, amb visita al mas Can Descals de Darnius”, “La ciutat ibèrica d’Ullastret a vista d’ocell”, ”Visita guiada a la catedral de Girona, a càrrec de l’especialista Jorge Ariza”, “Les mil cares dels jardins de Cap Roig” o “Mr. Stone i el misteri dels pelegrins a Sant Pere de Rodes”, entre d’altres.

Plataforma de noves propostes culturals

Som Cultura assoleix un dels seus objectius principals: esdevenir la plataforma de noves propostes culturals que es continuaran programant més enllà del festival. Aquest és el cas de la proposta “Fuita evasió Pirineus”, la marxa nocturna entre el Ripollès i l’Alt Vallespir, que ressegueix els camins de l’exili republicà, que es va inaugurar durant el festival i que ja ha fitxat noves dates davant la bona acollida de la iniciativa. Una altra de les propostes que s’han posat en marxa aquest mes, i que ha servit com a prova pilot per reproduir en altres poblacions catalanes, és “Els museus surten al carrer!“, que ha estat plantejada per la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines i que tindrà continuïtat en el futur.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha destacat «tot i la joventut de la iniciativa considerem un èxit que en només dos anys el festival estigui registrant elevades xifres d’assistència. Aquestes dades empenyen perquè el Patronat de Turisme segueixi estructurant, promocionant i divulgant entre els nostres visitants les nombroses experiències culturals de qualitat de què disposem a les comarques gironines». Ramos ha afegit «creiem que ha estat un encert reformular el festival i dividir-lo per temàtiques i per caps de setmana, ja que d’aquesta manera hem pogut adreçar-nos de manera segmentada a diferents tipus de públic».

Cal destacar que els ajuntaments, les entitats, els equipaments i les empreses culturals membres del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona valoren de manera molt satisfactòria la segona edició de Som Cultura i, per això, es preveu una tercera edició del festival amb novetats en el programa.

Quatre eixos temàtics en quatre caps de setmana

En aquesta segona edició la selecció d’activitats culturals genuïnes per descobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de les comarques gironines s’ha estructurat en quatre eixos: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial, amb l’objectiu d’oferir una programació variada per a diversos públics i agrupada per temàtiques. El festival ha tingut lloc del 4 al 26 de novembre a una quarantena de municipis gironins.

 

Adjuntem diverses fotos de l’acte de presentació de l’esdeveniment. Autor: Xènia Gasull.

NEWSLETTER