Sounscapes_Lloret

«Transporta’t al benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona» a través dels seus sons

Girona, 30 de juliol de 2020

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta Soundscapes, una col·lecció de paisatges sonors enregistrats en diferents indrets de la demarcació de Girona que transporten l’usuari al bell mig de la naturalesa, perquè pugui gaudir del benestar i la tranquil·litat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona des de qualsevol indret del món.

La iniciativa promocional contribueix a posicionar la destinació en l’àmbit del turisme de la salut i el benestar.

La primera col·lecció de Soundscapes del territori constarà de sis peces que recolliran sons reals enregistrats en diferents espais únics del territori i d’empreses i entitats vinculades al Club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Aquest estiu s’inicia el projecte amb tres gravacions de trenta minuts, les quals proposen, a través dels sons, deixar-se dur per les onades de la platja de Santa Cristina, a Lloret de Mar; escapar-se al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, i viure els sons del Mediterrani del camí de ronda des del Cavall Bernat a Platja d’Aro fins a s’Agaró.

En els pròxims mesos es publicaran la resta de peces de la col·lecció: al setembre, una sessió de consciència plena (mindfulness) a punta Falconera, a Roses; a l’octubre, els sons dels spas del territori, i concretament de l’Hotel Cala del Pi, i al novembre, els sons de la natura, en un bany de bosc.

Aquestes composicions es poden escoltar a través del canal de YouTube del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i també es poden trobar en les principals plataformes de podcasts, com Apple Podcasts o Spotify.

La finalitat de la col·lecció dels paisatges sonors de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és oferir a l’usuari, allà on sigui, una sèrie d’àudios evocadors i relaxants per poder gaudir de la tranquil·litat que ofereix la destinació. Aquests sons són apropiats per afavorir la concentració, en sessions de meditació, de ioga i de relaxament.

Soundscapes és un recurs més que demostra l’aposta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en el posicionament de la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació referent del turisme de benestar.

El rellançament del turisme de benestar de la demarcació de Girona

El Club de Salut i Benestar actualment compta amb una trentena d’associats, entre els quals hi ha spas, centres de benestar i allotjaments per a retirs, com també una notable oferta d’activitats com ara meditació, ioga i cuina saludable. El Club disposa d’un pla d’accions específic per promocionar, comercialitzar i divulgar l’oferta d’aquest producte, que s’està readaptant a la situació actual impulsant projectes innovadors i tenint molt present la digitalització.

Pel que fa a la represa de l’activitat d’aquestes empreses associades, totes han reobert els seus establiments i han adaptat els seus serveis i activitats aplicant les mesures i la normativa pautades per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) juntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

En aquest sentit, el Club disposa d’un blog propi on s’informa de totes les novetats relacionades amb la salut i el benestar que es duen a terme tant per part dels associats com per part del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la notícia dels Soundscapes és l’última novetat publicada.

NEWSLETTER