Un centenar d’agents de viatge de la costa oest dels Estats Units s’interessen per l’oferta turística de la Costa Brava

Girona, 10 de maig de 2024

Del 6 al 9 de maig, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació va tornar als Estats Units en una missió promocional i comercial amb l’objectiu de continuar presents i incidir en l’elecció de les vacances dels potencials visitants nord-americans per a les destinacions gironines. A la primavera de 2023 la promoció es va dur a terme a les ciutats de New Haven (Connecticut), Chicago i Miami, i enguany el cicle de presentacions i trobades comercials s’ha desplegat a la costa oest, a les ciutats de San Diego, Los Angeles i San Francisco.

En l’acció itinerant van participar tretze empreses turístiques gironines especialitzades en serveis i productes d’alta gamma i enogastronòmiques, i un centenar d’agents i programadors d’agències de viatge de luxe de la costa oest dels Estats Units. A cada ciutat s’organitzava una presentació de la destinació i de les empreses i entitats gironines participants, seguida d’un networking i d’un còctel de gastronomia catalana.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Jordi Masquef manifesta: «Els Estats Units són un mercat turístic inacabable en el que hem d’incidir de manera estratègica amb una oferta turística diferenciada i de qualitat». Masquef apunta «el turista nord-americà és molt bon client per a nosaltres: valora la nostra proximitat a Barcelona, l’autenticitat i la varietat de la nostra oferta, i té interès per la cultura i el patrimoni, la gastronomia i per gaudir d’activitats originals que els aportin valor durant la seva estada a la Costa Brava».

Al cicle de trobades destaca la presència d’agències de viatges i programadors d’esdeveniments com Travel Leaders, Cassis Travel, Protravel, HelmsBriscoe, Frosch i Skyline Travel, entre d’altres.

La representació gironina ha anat a càrrec de Peralada Resort, Park Hotel San Jorge by Escampa Hotels, Hotel Alàbriga, Hotel Casa Anamaria, Hostal de La Gavina, Palau Fugit, Sallés Hotels, Can Bassa, Boutique Villas by Corredor Mató, Pura Vall, Flateli, Girona Food Tours by Alegria Tours, Visit Palafrugell, a més del Patronat de Turisme, que han generat oportunitats de negoci.

Paral·lelament, també es van dur a terme trobades comercials a la seu de les oficines centrals de les agències de viatge majoristes Plaza Travel – Frosch a Los Angeles i Valerie Wilson -Frosch de San Francisco. A la localitat de Newport Beach, la delegació gironina va ser convidada per l’associació local de turisme, OC Prost, a la seva trobada mensual dirigida als seus associats.

La promoció turística al mercat nord-americà, continua del 20 al 24 de maig amb la participació del Club de Màrqueting Unique Premium del Patronat de Turisme a l’acció organitzada per l’Agència Catalana de Turisme a les ciutats de New Jersey, Fairfield (Connecticut) i Westchester, a la costa est, dirigida a una vintena d’agents especialitzats en turisme de luxe de cada ciutat.

Aquesta sèrie d’actuacions estan programades dins del Pla d’Accions 2024 de l’entitat per incidir en els mercats emissors internacionals de llarga distància.

Catalunya és la primera destinació de l’Estat espanyol receptora de turistes procedents dels Estats Units. El turista nord-americà viatja a Catalunya majoritàriament per vacances i oci, per experimentar completament la destinació. Té al nivell educatiu, pernocta principalment en hotels i fonamentalment viatja sense paquet turístic. Generalment viatja en parella o família i mostra interès per explorar noves destinacions des de la vessant cultural, enogastronòmica i també de les activitats en contacte amb la natura i l’entorn. Concretament, el segment del turisme de luxe nord-americà cerca equipaments i serveis d’alta gamma i de qualitat que els aportin valor al viatge. El patró temporal dels viatges dels nord-americans a la destinació es concentra entre els mesos de maig i octubre, fet que contribueix a la desestacionalització. L’ús dels canals de reserva online és el mes freqüent entre els viatgers a l’hora de comprar els diferents components del viatge.

Segons dades d’Eurecat, a través de la plataforma TDS, l’any 2023 la demarcació de Girona va registrar 78.725 turistes procedents d’Estats Units que van generar 196.708 pernoctacions en els establiments d’allotjament turístic reglats de la destinació. A partir de les dades de la plataforma d’Intel·litur de l’Agència Catalana de Turisme, es calcula que la despesa mitjana diària que duu a terme el turista nord-americà és de 371 euros, actualment de les més elevades ja que la despesa mitjana diària que realitza un turista estranger al país se situa en 207 euros.

NEWSLETTER