Una cinquantena d’agències de viatge australianes s’interessen pels productes turístics d’alta gamma i qualitat de Catalunya i la Costa Brava

Sidney, 7 d’abril de 2017

 

Una seixantena de periodistes internacionals cinquanta-un agents de viatges de la xarxa Virtuoso a Austràlia assisteixen al cicle de presentacions promocionals i comercials que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme han dut a terme els dies 5, 6 i 7 d’abril a Melbourne i Sidney, respectivament.

Els recursos culturals com Dalí, les visites a pobles medievals i les tradicions catalanes; els restaurants amb estrella Michelin i els productes agroalimentaris amb distintius de qualitat; les rutes enoturístiques, ciclisme de carretera i les propostes exclusives com sortides en veler per la Costa Brava, a més dels allotjaments d’alta gamma, són alguns dels interessos i demandes que els professionals de les agències membres de la xarxa Virtuoso d’Austràlia tenen a les destinacions catalanes.

 

Avui, divendres 7 d’abril, acaba el cicle de cinc presentacions promocionals i comercials que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya han dut a terme per primera vegada a Melbourne i Sidney, Austràlia, els dies 5, 6 i 7 d’abril per promocionar les destinacions Catalunya i Costa Brava-Pirineu de Girona coincidint amb la celebració de la gala The50Best2017 de Restaurant Magazine i la sisena edició de la «Recepció amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona».

En la jornada d’ahir, a Melbourne, i avui a Sidney, s’han reunit cinquanta-un agents de viatges especialitzats en productes d’alta gamma de la xarxa d’agències de viatge Virtuoso, entre les quals hi ha Travel with a twist, Outdoor Travel, Encore Journeys, Travel Associates, Bayview Travel, Mobile Travel Agents, entre altres, que han tingut per objectiu presentar l’oferta d’activitats i productes únics i exclusius de la Costa Brava i  el Pirineu de Girona, gestionats pel Club de màrqueting Unique Premium del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, al mercat australià.

Prèviament a ambdues presentacions, s’han organitzat dos tasts maridats entre flors silvestres i vins de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà: Lledoner Roig – El Beurac, de la Cooperativa Espolla; Blanc Malvasia 2016, del Celler Brugarol; SoliVent 2015, del Celler Espelt; Picapoll 2016, del Celler Martín Faixò; Aires de Garbet 2014, del Celler Peralada; i Garnatxa dolça, del Celler Mas Llunes. Aquests maridatges han anat a càrrec d’ Anna Espelt, enòloga i propietària del celler Espelt Viticultors, i Evarist Marc, botànic i propietari de l’empresa Naturalwalks. Amb aquesta activitat sensorial s’ha presentat el paisatge mediterrani i l’oferta enològica de la Costa Brava.

Avui a Sidney, i aprofitant que l’Agència Catalana de Turisme és membre del Council of Australian Tour-operator (CATO), s’ha realitzat una sessió de formació a una quinzena d’agents d’aquesta associació que comercialitzen vacances a Europa, amb l’objectiu que descobreixin el potencial turístic que tenen les destinacions catalanes.

Durant aquestes jornades, ja s’han concretat diferents grups que vindran durant aquest any a la Costa Brava i Barcelona, a realitzar activitats com ciclisme, cultura i enogastronomia.

Les presentacions de l’oferta d’activitats i productes únics de la destinació, han comptat amb la participació de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Álvaro Iranzo, cònsol d’Espanya a Sidney; Jordi Roca, copropietari d’El Celler de Can Roca, actual tercer millor restaurant del món segons la revista Restaurant Magazine, i David Miró, director de l’Oficina de Promoció Turística de Catalunya a l’Àsia-Pacífic.

 

La gran potencialitat del mercat australià per a Catalunya

El creixement de l’ economia australiana, la fortalesa del dòlar australià sobre l’euro, la millora en les connexions aèries entre Europa i Austràlia –via Orient Mitjà– i, sobretot, l’increment del consum d’experiències enogastronòmiques en un dels mercats turístics del món amb més afinitat per la bona gastronomia i pel bon vi, són factors que apunten una tendència a l’alça pel que fa a les arribades de turistes australians a Catalunya.

Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el 2016 Catalunya va registrar 1,2 milions de turistes procedents del mercat turístic d’Àsia-Pacífic, cosa que representa un increment del 10 % respecte el 2015. Entre els països emissors més destacats es troben Austràlia i Nova Zelanda, amb 125.000 turistes, un 25 % més respecte l’any anterior. De fet, després del Japó, la Xina i tot el sud-est asiàtic, Austràlia i Nova Zelanda s’han situat com el quart mercat turístic emissor més important per a Catalunya d’aquesta àrea.

Els turistes procedents d’aquesta zona generen a Catalunya gairebé el 20 % de la despesa dels turistes estrangers, ja que la seva despesa diària per persona és superior a la que s’emeten des d’altres mercats turístics.

Entre les principals activitats que realitzen els turistes australians a Catalunya destaquen les relacionades amb la cultura, l’enogastronomia i els creuers pel Mediterrani, amb el Port de Barcelona com a una de les principals vies d’entrada. Les activitats a l’aire lliure a Catalunya i, sobretot, a la Costa Brava, amb els camins de ronda, tenen una gran acceptació entre aquests turistes, que en general escullen hotels de 4 i 5 estrelles i s’allotgen durant 4 o 6 nits, aproximadament.

NEWSLETTER