Deu operadors turístics espanyols s’interessen pels productes i paquets turístics temàtics de la Costa Brava

Madrid, 20 de gener de 2016

Els productes turístics culturals i enogastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona són les principals demandes i reclams per les companyies operadores de viatge espanyoles que s’han reunit a Fitur 2016.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona obre la temporada de fires 2016 participant a les fires CMT de Stuttgart i Fitur de Madrid promocionant les novetats de l’oferta turística de la demarcació de Girona en el mercat espanyol i internacional.

Des d’avui, dimecres 20 de gener, i fins el diumenge 24 de gener, l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona serà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, des de l’espai promocional de Catalunya. Els municipis de Girona, Lloret de Mar, Roses i Puigcerdà, junt amb el Patronat de Turisme difondran entre els visitants el conjunt de l’oferta turística global de la destinació, així com les novetats en productes i serveis turístics de la demarcació per a la temporada 2016, a més de destacar la commemoració de l’Any de l’Enogastronomia a la demarcació de Girona i del Golf a la Costa Brava; la celebració de la primera edició del mes de la Cultura en el mes de novembre; la segona edició del Festival Ennatura’t, i la tercera edició del Festival del Vi, Vívid,  entre d’altres.

En el marc de la fira, el Patronat de Turisme ha organitzat una presentació exclusiva adreçada a deu directius d’empreses operadores de viatges, allotjaments i organitzadores d’esdeveniments espanyoles entre els quals hi havia Hotelbeds, Logitravel, Rumbo.es, Muchoviaje.com, Viajes El Corte Inglés, B the Travel Brand, Carrefour Viajes, Pangea i Nautalia a la que també han assistit els vicepresidents del Patronat de Turisme, Marta Felip i Jaume Dulsat. La presentació tenia per objectiu ampliar els seus coneixements sobre la destinació i establir relacions amb els responsables de programació i comercialització de productes i paquets turístics. Els operadors han destacat que la destinació gironina té un ventall de productes turístics molt ampli i de gran qualitat, i s’han mostrat interessats per crear productes culturals, especialment relacionats amb els festivals de música, i enogastronòmics a  la destinació. La voluntat dels operadors espanyols és la de crear productes temàtics de caire vivencial per a clients molt específics.

En el decurs de les dues primeres jornades de fira adreçades a professionals, els representants gironins es reuneixen amb representants de les principals empreses operadores de viatges, empreses organitzadores d’esdeveniments, i mitjans de comunicació.

 

Calendari de fires de turisme 2016

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona viatjarà a catorze països per particiar en trenta-vuit fires de turisme, davant de les quaranta de l’any 2015. El lleu decreixement es produeix com a conseqüència de cancel·lar la participació en fires de turisme de països de l’Est. Tanmateix, enguany es participarà en quatre fires, dues de les quals són sectorials com ara ConfecRed d’Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, centrada en turisme de negocis, i ILTM Americas, dedicada al turisme de luxe, a Mèxic; i dues de genèrques, Expovacaciones de Bilbao, i AITF, de Bakú, a Azerbaitjan.

De les quaranta fires en què participarà l’entitat, vint-i-dos són específicament de producte, i s’hi assistirà per promocionar productes com ara la gastronomia, el golf, el submarinisme, les activitats nàutiques, el senderisme i el cicloturisme, el turisme de reunions i l’oferta de luxe, entre d’altres. Les fires es poden adreçar al públic final, a professionals exclusivament o bé poden ser de caire mixt, de manera que combinen jornades per a professionals i dies d’atenció al públic en general.

La representació gironina en determinades fires internacionals serà en espais compartits amb Turespaña i Catalunya, i, en ocasions, amb espais propis des dels quals es guanyarà en presència mitjançant degustacions gastronòmiques i activitats de dinamització.

NEWSLETTER