Carril que conecta l'Escala a les ruïnes d'Empúries, agradable passeig per gaudir de la platja, la bici i un punt de trobada.

Els hotels gironins assoleixen fins al 96% d’ocupació a l’agost, mentre que el sector dels càmpings, apartaments i turisme rural té un creixement moderat

Girona, agost de 2016

Els hotels gironins de la zona de costa van complir les previsions del mes de juliol, amb prop del 91% d’ocupació, mentre que a l’agost s’han assolit xifres d’ocupació d’entre el 94 i el 96%, un 5% més que l’any anterior, gràcies al repunt del mercat interior i l’estranger.

En relació amb els càmpings gironins, després de 7 anys de pèrdua de clients, al 2015 les reserves van augmentar un 3% i, d’acord amb les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), aquest any han continuat creixent amb un augment del 9,32% durant el mes de juny i 177.015 viatgers, i amb previsions d’ocupació de fins al 70% al llarg de l’estiu.

Al juliol les ocupacions dels apartaments turístics gironins han estat d’entre el 75 i el 80% d’ocupació, que a l’agost ha arribat a ser d’entre el 90 i el 95%. Els apartaments turístics més sol·licitats són els de la Costa Brava i els de les zones de muntanya, amb un públic més aviat familiar i d’origen català, francès, holandès, alemany i anglès.

D’altra banda, el turisme rural ha constatat una recuperació amb xifres pròximes al 80% d’ocupació a les zones d’interior, i al 95% a les zones costaneres. Aquesta tipologia turística és de gran importància per a l’economia dels Pirineus, que van registrar un 17% més de pernoctacions al 2015, i un 16% més en les reserves a la Costa Brava.

Pel que fa al perfil dels turistes de proximitat, acostumen a ser parelles de mitjana edat i famílies procedents de Barcelona i l’àrea metropolitana, mentre que els turistes estrangers son parelles d’aproximadament 60 anys i famílies, i cal destacar-ne els d’origen francès, alemany, anglès, del Benelux i rus.

NEWSLETTER