Tres parcs naturals gironins reben la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parlament Europeu, a Brussel·les

Brussel·les, 7 de desembre de 2016

Els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montseny i del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, reben l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) de la Federació Europarc al Parlament Europeu, a Brussel·les, acompanyats per representants de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Generalitat de Catalunya.

Una setantena de representants de parcs naturals europeus i periodistes assisteixen a la presentació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona centrada en els atractius i valors naturals, patrimonials i turístics a la seu de la delegació del Govern davant la Unió Europea.

Aquest matí, al Parlament Europeu, a Brussel·les, ha tingut lloc l’acte de lliurament dels certificats CETS, reconeixement d’àmbit europeu atorgat per la Federació EUROPARC que acredita que el desenvolupament del turisme en aquest territori es realitza de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta, el qual ha distingit tres parcs naturals de la demarcació de Girona i dos més de la resta de Catalunya. En total, la Federació Europarc ha lliurat dinou acreditacions, que tenen validesa fins a l’any 2020.

Una delegació gironina encapçalada per Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona; Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i diversos directius i gestors responsables dels parcs naturals distingits, han participat en l’acte. En la intervenció que el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, ha fet a l’Europarlament s’ha referit al fet que «disposar d’un model de gestió òptim que relacioni els agents dels parcs naturals i els turístics és clau per sumar sinergies i assolir objectius comuns en benefici del territori». I ha afegit «que tres parcs naturals gironins obtinguin la Carta Europea de Turisme Sostenible és una fita important per al nostre territori, tan vinculat a l’activitat turística, perquè ens ajuda a projectar internacionalment la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a destinació turística sostenible, i a atraure un turisme responsable».

Després de l’acte celebrat al Parlament Europeu, els representants gironins s’han desplaçat a la delegació del Govern català davant la Unió Europea per oferir una presentació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona centrada en els atractius i els valors naturals, patrimonials i turístics de la demarcació de Girona, adreçada a una setantena de persones entre autoritats catalanes, directors i gestors de parcs naturals, alts representants d’Europarc i periodistes especialitzats en turisme i viatges de natura, establerts a Brussel·les.

Aquest acte tenia l’objectiu de promocionar la destinació, propiciar la coneixença i la relació entre entitats de promoció turística i espais naturals europeus, i construir xarxa per establir l’inici en la creació de producte turístic sostenible europeu entre parcs naturals.

En la presentació han intervingut Amadeu Altafaj, delegat del Govern de Catalunya a Brussel·les; Ramon Tremosa, diputat al Parlament Europeu; Carol Ritchie, directora executiva de la Federació Europarc; Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona, i Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Amadeu Altafaj ha comentat en la seva intervenció «estem molt contents de poder celebrar el moment tan bo que viu el turisme català a la delegació del Govern a Brussel·les. És una fita que sis parcs naturals catalans tinguin aquesta carta». Per la seva banda, Miquel Noguer ha destacat el paper i la funció que l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Girona té en relació amb els espais naturals «quant al desenvolupament de campanyes d’informació i sensibilització, la consolidació de consorcis gestors d’espais natural i la promoció del Pacte d’alcaldes, per utilitzar fonts d’energia renovable». A continuació, Jaume Dulsat ha exposat els atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant un vídeo de la destinació, i Josep Maria Prat, representant dels parcs naturals gironins, ha remarcat la cooperació que s’ha establert entre els vuit parcs gironins ―que representen el 30 % de la superfície del territori― i el Patronat de Turisme en termes de desenvolupament de l’ecoturisme.

La trobada ha finalitzat amb un àpat elaborat a partir de productes gironins acreditats amb el segell Girona Excel·lent.

NEWSLETTER